Διεύθυνση: Όθωνος 17, Λαμία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22310 67312

Δες πώς θα επιλέξεις την ιδανική σχολή για εσένα! Έξυπνα tips!

Σίγουρα όλοι έχουμε κληθεί κάποια στιγμή στη ζωή μας να αποφασίσουμε ποιον επαγγελματικό δρόμο θα πάρουμε. Η αλήθεια είναι ότι η ηλικία των 18 ετών δεν ενδείκνυται για μια τόσο σοβαρή απόφαση. Οι περισσότεροι νέοι συνήθως επιλέγουν με γνώμονα τη «φοιτητική ζωή», που ναι μεν είναι αυτό που επιτάσσει η ηλικία τους, αλλά δεν είναι η σωστή απόφαση, μιας και απ’ αυτό εξαρτάται το μέλλον μας και είναι κάτι που πιθανά θα μας ακολουθεί σε όλη την υπόλοιπη ζωή μας.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε πρωταρχική σημασία έχει να επιλέξεις ένα επάγγελμα με σίγουρη και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Ένα απ’ αυτά τα επαγγέλματα είναι και τα τουριστικά. Όσοι ασχολούνται με αυτά τα επαγγέλματα έχουν μεγάλη ζήτηση σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχουν μηδενική ανεργία. Μόνο το 2022 σύμφωνα με έρευνες έμειναν 50.000 κενές θέσεις εργασίας. Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε, πως το ποσοστό απορρόφησης αυτών των επαγγελμάτων αγγίζει το 100%, με τον τουρισμό να ανθεί χρόνο με το χρόνο.

Και όταν λέμε τουριστικά επαγγέλματα με προοπτικές καριέρας εννοούμε τα εξής:

  • Μαγειρική
  • Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική και
  • Διοίκηση Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

Στα παραπάνω επαγγέλματα  έχεις παρόν και μέλλον και πολλές διαφορετικές καριέρες να επιλέξεις, αφού ο δρόμος τους δεν είναι ένας, αλλά ένα ολόκληρο οδικό δίκτυο με διαφορετικές διαδρομές.

Παλιότερα, συνέβαινε συχνά στις σχολές αυτές να πηγαίνουν παιδιά που, για διάφορους λόγους, δεν είχαν καταφέρει να ακολουθήσουν την πρώτη επιλογή τους, οπότε τις επέλεγαν σαν τελική λύση. Όχι όλοι βέβαια, καθώς πάντα υπήρχαν και παιδιά που έβρισκαν στον κλάδο αυτό το ιδανικό επάγγελμα για αυτά. Τώρα, όλο και περισσότερο, τις σχολές τουριστικών επαγγελμάτων επιλέγουν όσες και όσοι φιλοδοξούν να κάνουν μια πολλά υποσχόμενη καριέρα και μάλιστα άμεσα!

Αφού λοιπόν αποφασίσουμε να ασχοληθούμε με τον κλάδο του τουρισμού, έρχεται το ερώτημα «και ποια σχολή να διαλέξω;».

Το να διαλέξεις τη σωστή σχολή είναι μια διαδικασία που χρειάζεται πολλή προσοχή. Σχολές υπάρχουν πάρα πολλές. Αυτή η ποικιλία δεν είναι απαραίτητα καλή, γιατί μπορεί να σε μπερδέψει. Το θέμα είναι να διαλέξεις αυτή τη σχολή που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου και θα μπορέσει να αξιοποιήσει το ταλέντο σου, και κυρίως θα σου δώσει τα απαραίτητα εφόδια και τις κατευθύνσεις.

Ας δούμε τι πρέπει να προσέξεις όταν επιλέγεις σχολή μαγειρικής:

Ποιοι καθηγητές  διδάσκουν;

Το πρώτο κριτήριο που έχει τεράστια σημασία είναι να προσέξεις ποιοι καθηγητές διδάσκουν στη σχολή. Οι καθηγητές παίζουν σημαντικό ρόλο γιατί αυτοί είναι που θα σου δώσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να πετύχεις. Πρέπει να είναι καθηγητές  με εμπειρία και περγαμηνές. Φρόντισε λοιπόν να ενημερωθείς σωστά.

Δες εδώ τους καθηγητές μας

Δες την κάθε σχολή από κοντά

Και δεν εννοούμε το κτίριο εξωτερικά. Ζήτησε να σου δείξουν τα εργαστήρια. Παίζει σημαντικό ρόλο τα εργαστήρια να είναι πλήρως και επαγγελματικά εξοπλισμένα, με όλα όσα θα κληθείς να χρησιμοποιήσεις ως επαγγελματίας αργότερα.

Πρέπει να σιγουρευτείς ότι το μεγαλύτερο μέρος των μαθημάτων διεξάγεται εργαστηριακά και η Σχολή είναι σε θέση να σου παρέχει πρόσβαση σε εξοπλισμό και υλικά.

Σημαντικό επίσης να μάθεις πόσα εργαστηριακά μαθήματα ανά εβδομάδα σου προσφέρει η κάθε σχολή.

Δες τα εργαστήρια μας

Έλεγξε τη φήμη της σχολής

Μία σχολή που έχει καλή φήμη για το επίπεδο των σπουδών της, αυτόματα έχει και απόφοιτους με (πολύ) περισσότερες πιθανότητες πρόσληψης. Ένας εύκολος τρόπος να διαπιστώσεις τη φήμη κάθε σχολής είναι να συζητήσεις με ανθρώπους που είναι ήδη στο επάγγελμα. Τι άποψη έχει ο καθένας τους για τη σχολή που διάλεξες. Ρώτα παλιούς σπουδαστές. Πόσο ευχαριστημένοι ή δυσαρεστημένοι είναι και πόσο τους βοήθησε η σχολή τους ώστε να ξεκινήσουν την καριέρα τους.

 

Μάθε τι επαγγελματική αποκατάσταση σου προσφέρει

Δεν φτάνει μόνο η φήμη της σχολής για να σου εξασφαλίσει μία θέση. Πρέπει και η ίδια η σχολή να είναι σε θέση να σε βοηθήσει. Αρχικά, να μπορεί να σε στηρίξει στα πρώτα σου επαγγελματικά βήματα, εξασφαλίζοντάς σου πρακτική άσκηση σε επιλεγμένα ξενοδοχεία ή εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που εμπιστεύονται τη σχολή γιατί γνωρίζουν την ποιότητα των σπουδών που προσφέρει. Έρευνες έχουν δείξει ότι το 92% μιας σημαντικής καριέρας χτίζεται την περίοδο της πρακτικής άσκησης.

Γιατί να επιλέξω το ΙΕΚ  Le Gourmet

 

  • Είναι η μόνη Σχολή στην Ελλάδα που εξειδικεύεται στα τουριστικά επαγγέλματα διότι ασχολείται αποκλειστικά με Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική και Διοίκηση Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων εδώ και είκοσι δύο  χρόνια.
  • Είναι Βραβευμένη ως η καλύτερη Σχολή στην Ελλάδα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας καθώς και του εξωτερικού, γι’ αυτό επιλέγουν πρώτα να εξασφαλίσουν παιδιά από εμάς και μετά από οποιαδήποτε άλλη σχολή.
  • Έχει τεράστια εμπειρία στο χώρο καθώς είναι από τις πρώτες ιδιωτικές Σχολές στα τουριστικά στην Ελλάδα.
  • Οι καθηγητές μας είναι κορυφαίοι στον τομέα τους.
  • Οι συνεργασίες μας τόσων χρόνων με μεγάλα εστιατόρια και ξενοδοχεία της Ελλάδας και του εξωτερικού σου παρέχουν εξασφαλισμένη θέση εργασίας.

Σίγουρα η διαδικασία αναζήτησης της ιδανικής σχολής για εσένα είναι κάτι που απαιτεί χρόνο και σκέψη. Πιστεύουμε πως, ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, θα μπορέσεις εύκολα να καταλήξεις σε μια επιλογή που θα σου προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα!